Ondanks corona loopt de dienstverlening van de gemeente gewoon door. Het team Publiekscontacten past zich aan deze nieuwe situatie aan. Het hoge niveau van dienstverlening handhaven we zoveel mogelijk. De mogelijkheden voor digitale dienstverlening nemen toe en worden steeds persoonlijker. We onderzoeken mogelijkheden om de regie op eigen gegevens door inwoners mogelijk te maken. In 2021 werken we hard om aan de eisen vanuit het Besluit Toegankelijkheid te voldoen. Bij alle ontwikkelingen laten we ons inspireren door de Nationale Ombudsman, die heeft opgeroepen om de dienstverlening van de overheid eerlijk, begripvol en volgens de menselijke maat vorm te geven.
Op 17 maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. In het najaar van 2020 zijn we met de voorbereidingen gestart. In verband met corona vergt dat extra inspanning en maatregelen.
Het college wil nieuwe vormen van participatie door inwoners en organisaties mogelijk maken. Door het toepassen van de extern ontwikkelde strategie stimuleren we initiatieven in de wijk en laten we jongeren meedenken en onderwerpen agenderen. We kijken daarbij ook naar de digitale vormen van participatie, wat in deze corona-tijd extra belangrijk is.
We werken nauw samen met collega-gemeenten en andere overheden, zowel op lokaal als op (inter)nationaal niveau. De Regiodeal is daarvan een belangrijk resultaat. De deal is op 13 juli 2020 getekend door alle partijen: zes ministeries, provincie Overijssel en Gelderland, stichting Strategische Board Stedendriehoek en WGR Stedendriehoek. In 2021 wordt de deal verder uitgewerkt in concrete voorstellen.